Yandex.Metrica

26 Nisan 2014 Cumartesi

Yüzük Savaşında Aragorn



   
  Gandalf onu Frodo’nun seyahati hakkında bilgilendirmişti, Gildor’dan hobbitlerin Shire’dan ayrıldıklarını öğrendiğinde, Bree’de Sıçrayan Midilli hanında onları bekledi. Onlara Kara Süvarilerin saldırılarından korunmalarında yardım etti. Bunun ardından Bree ve Ayrıkvadi arasında gidecekleri uzun yol boyunca sahip olduğu tüm bilgi ve birikimi tüm zorluklara ve Kara Süvarilere karşı kullandı.

     Fırtınabaşı’nda Nazgûl'ün saldırısına uğradılar. Nazgûl Efendisi zehirli Morgul bıçağı ile Frodo'yu yaraladı. Kadim iyileştirme tekniklerindeki engin bilgisini kullanan Aragorn, Athelas’ı buldu ve Frodo’nun yarasının etkinliğini yavaşlattı. Sahip olduğu kolcu özellikleriyle, Ayrıkvadi yolculuğunda hobbitler için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bir kez daha kanıtladı.

25 Nisan 2014 Cuma

Aragorn ve Arwen

    Aragorn Ayrıkvadi’nin bahçelerinde gezinirken Arwen’le karşılaştı ve onu ilk gördüğünde -hakkında birçok hikâye dinlediği- Lúthien Tinúviel'i gördüğünü sanarak büyülendiğini düşündü. Arwen'in güzelliğine, kadim bilgisine aşık oldu. Ama aşkı uzun süre karşılıksız kaldı. Çünkü Arwen yüzyıllar görmüş bir elf kızı, Aragorn ise henüz daha çok genç bir ölümlü insandı.


...

Sonunda Sauron yenilmiş ve Kralın Dönüşü gerçekleşmişti. Aragorn ve galip gelen ordu Minas Tirith’e döndü ve orada ona Kral Elessar olarak Gandalf tarafından taç giydi. Elfçe’de Yolgezer anlamına gelen Telcontar'ı kendisine soy isim olarak aldı. Ardından Arwen ve Elrond geldiler. Elrond ona verdiği sözü tuttu ve Yazortası Arifesi’nde Üçüncü Çağ 3019'da Aragorn ile Arwen evlendiler.

Elessar olarak Gondor ve Arnor Yeniden Birleşmiş Krallığı’nı uzun süre idare etti. Ve Arwen ona bir Eldarion adını verdikleri bir erkek çocuk verdi. Eldarion aynı zamanda babası Aragorn dan sonra bilinen kaynaklara göre Gondorun son kralı olmuştur ve babasının birçok lakabı ona benzerliğinden dolayı ona geçmiştir. Aragorn bizzat oğlu Eldarion'u, kendi birikimleri ile eğitip gerçek bir kral yapmıştır.

Aragorn'un Vedası




Ve Aragorn’un vedası:

- İşte devşirdik ve devşirdiklerimizi harcadık. Artık hesap günüm geliyor.

- Gerçekten çok zor bir saat; ama yine de artık kimsenin yürümediği Elrond’un bahçesindeki ak huş ağaçlarının altında karşılaştığımız gün yaratılmıştı bugün ve Cerin Amroth Tepesi’nde hem gölge hem de alacakaranlıktan vazgeçtiğimiz gün, bu hükmü kabul etmiştik.

- Seni teselli etmek için konuşmuyorum; çünkü dünyanın döngüsü içinde böyle bir acı için teselli yoktur.

- Lakin hem Gölge’yi hem Yüzük’ü reddettikten sonra son sınavda yıkılmayalım. Hüzünle gitmeliyiz; ama yeisle değil. Bak! Sonsuza kadar Dünya’nın döngülerine bağlı değiliz ve ötesinde hatıradan fazlası var. Elveda!

1541 – Bu yılın 1 Mart günü Kral Elessar göçüp gider. Denir ki Meriadoc ve Peregrin’in mezarları büyük Kral’ın mezarının yanına getirilmiş Sonra Legolas Ithilien’de gri bir gemi yapmış. Anduinden aşağı, Denizin ötesine yelken açmış. Denir ki, cüce Gimli de yanındaymış ve o gemi gittiğinde, Orta Dünya’da Yüzük Kardeşliği’nden kimse kalmamış." 


Aragorn'dan Kudretli Sözler



"Gerçek şüphe götürmez. "

"Aceleyle yapılan darbe boşa gider. "

"Övülmüyor diye yaptıklarınız yiğitçe olmayacak diyemeyiz."

"Ağaçlar en iyi, atalarının topraklarında yetişip serpilir."

Anduril

 
      Anduril, J.R.R. Tolkien evreninde hayali bir kılıçtır. Elf prensesi Arwen'in isteği üzerine Elrond Narsil'in parçalarından dövdürmüştür. Elf rünleri ile üzerine "Nanye Anduril i ne Narsil i makil Elendilo. Lercuvanten i maili Mordoreo." Yani "Ben Anduril, Narsil'den dövülen, Elendil'in kılıcı. Mordor'un köleleri kaçacak önümden." yazılmıştır. Aragorn bu kılıca "batının alevi" adını vermiştir. Aragorn Anduril yardımıyla Ölü Ordu'yu toplamıştır ve Pelennor Çayırları Savaşı'nı zafere taşımıştır.